Dag tegen Kanker ‘23

Op de avond van deze Dag tegen Kanker werden wij uitgenodigd door Vitaz voor een bedankingsmomentje als sponsor voor hun oncologische afdelingen.

Voor patiënten verzorgden zij allerlei infosessies & workshops. Wij als sponsor kregen een kijkje achter de schermen. We werden meegenomen in het hele proces en de werking van bestralingstherapie, we kregen een rondleiding in de onco-dagkliniek en kregen inzicht in allerlei technieken om de neveneffecten van chemotherapie ter verminderen. Op de oncologieafdeling hadden ze een patiëntenkamer volledig ingericht met alle zaken die ze van onze VZW en andere sponsors hadden gekregen. Dat was voor ons een mooi moment om alles zo eens samen te zien: ons koppelbed, de fleecedekentjes, de aromatherapie, lampjes, koffiemachine, thee- & koekjesvoorraden, kleurboeken,.. Ook hartverwarmend hoe de verpleegster vertelde wat voor effect dat heeft op patiënten, die kleine dingen die wij voor hen doen. Een mooiere bedanking hadden wij ons niet kunnen voorstellen. Als afsluiter werden we ontvangen op een receptie waar we konden napraten met patiënten en andere verenigingen. We stapten buiten met een heel warm gevoel en veel nieuwe ideeën voor nieuwe initiatieven.

Op de Dag tegen Kanker steunen wij steevast twee patiëntengroepen: we kopen koekjesdozen van de MS Liga en geven deze vervolgens als opkikkertje aan de kankerpatiënten. Een klein gebaar, voor even die glimlach..

Vorige
Vorige

We zijn te zien op TV Oost

Volgende
Volgende

We staan in de Gazet van Stekene